Dalykai, kuriuos patartina žinoti renkantis apyrankę

Nors anksčiau vyrai vengė nešioti papuošalus, tačiau šiandien vis dažniau vyrai ima puoštis apyrankėmis ir kitais aksesuarais. Apyrankės gali daug pasakyti apie tave, tau nepratarus nė žodžio. Tačiau, kad neskleistum klaidingos informacijos apie save aplinkiniams, turėtum žinoti šiuos patarimus.

Jei tu dažnai dėvi kostiumą ar tiesiog mėgsti rengtis oficialiai, tokiu atveju tau patariama nešioti kokio nors metalo apyrankę, arba metalo-odos derinį. Tačiau jei mėgsti laisvalaikio stilių, ant tavo rankų geriau neatrodys niekas kitas, kaip karoliukų, virvės, arba odos juostelių apyrankės. Kaip jau turbūt supratote, abiem atvejais apyrankės funkcija yra ta pati – padėti atskleisti jūsų asmenybę.

Kaip ir su kaklo grandinėlėmis, renkantis metalinę apyrankę nesirinkite kuo blizgesnės. Apyrankė turi demonstruoti, kad jūs su ja leidotės į įvairiausius nuotykius ir ji natūraliai prarado savo blizgesį bei šiek tiek nusidėvėjo. Jei nešiosite apyrankę kaip kątik nupoliruotą, atrodys, kad užsidėjote ją tik norėdamas pasirodyti. Atmink – apyrankė neturi būti pagrindinis tavo aprangos akcentas, tai turi būti tik puikiai derantis viso tavo stiliaus elementas.

Apyrankės dydis taip pat turi reikšmę. Sunki metalinė apyrankė, kuri liekna vyro ranka slankioja tai pirmyn, tai atgal, tikrai nedera prie jokio stiliaus. Apyrankė turi nenutolti nuo riešo, tad jei turite lieknas rankas, patartina nešioti odines ar iš virvelių padarytas apyrankes, kurias, esant reikalui, kartais galima aplink riešą apsivynioti ir kelis kartus.

Pagrindinės apyrankių nešiojimo taisyklės:

  • Apyrankę nešiok kaip laikrodį. Nebijok jei ją uždengs marškinių rankovė, ji vis tiek bus pastebėta sulenkus ranką.
  • Jei nešioji laikrodį, ant tos pačios rankos nesidėk metalinės apyrankės. Laikrodžio metalas ir apyrankė ne tik vienas kitą pažeis, bet ir patys metalai greičiausiai vizualiai sunkiai derinsis vienas su kitu.
  • Nesidėk krūvos skirtingų medžiagų apyrankių ant vienos rankos. Oda ir metalas dažniausiai dera puikiai, kaip ir oda bei iš virvių darytos apyrankės. Tiesą sakant, oda tinka su beveik viskuo. Tačiau jei ant vienos rankos užsidėsi odinę, metalinę, virvelinę ir dar iš karoliukų pagamintą apyrankes – bus, švelniai tariant, stiliaus nesusipratimas.
  • Apyrankes patartina nešioti ant vienos rankos. Geriau dvi apyrankės ant vienos rankos, nei po vieną ant abiejų.
  • Kurią ranką pasirinksi apyrankėms nešioti – čia jau tavo laisva valia.

Kaip ir kiekvienose taisyklėse, taip ir apyrankių nešiojimo taisyklėse būna išimčių. Tad nederėtų jomis vadovautis aklai, bet atkreipti dėmesį į jas prieš perkant apyrankę patartina.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.