Patarimai, kaip užsiauginti barzdą tiems, kuriems ji tiesiog neauga

Kai vieniems vyrams barzda auga be didesnių pastangų ir kartais net tampa kliuviniu, kiti vargsta bandydami užsiauginti bent solidžią ožio barzdelę ir kaltina gamtą dėl to, kad jiems nelemta turėti vešlią barzdą. Tačiau yra keli metodai, kurie skatina barzdos augimą.

Kartą per savaitę nušveiskite veido odą
Bent kartą per savaitę rekomenduojama gerai nušveisti veido odą. Negyvų odos ląstelių pašalinimas skatina naujų plaukų augimą. Taip pat galima naudoti ir kosmetinę veido kaukę.

Palaikykite veido odos švarą
Ryte ir vakare nuprauskite veidą šiltu vandeniu. Galite naudoti ir prausiklį. Švari oda skatina mažų plaukelių augimą.

Naudokite drėkinamąjį veido kremą
Nepamirškite drėkinti veidą. Juk kaip ir dirvoje daržovės, taip ir barzda, geriau auga drėgnoje terpėje. Geriausia naudoti drėkinamąjį veido kremą, turinti eukalipto. Jokiu būdu negalima naudoti kremo, kuris turi alkoholio. Alkoholis ne drėkina, o sausina odą.

Pašalinkite įaugusius plaukelius
Į odą įaugęs barzdos plaukas neleidžia išdygti naujiems plaukeliams aplink jį, todėl įaugusius plaukus reikėtų šalinti.

Pailsėkite
Miegas naudingas ne tik jums, bet ir jūsų barzdai. Barzda augs kur kas geriau, jei būsite pilnai išsimiegojęs.

Venkite streso
Tyrimais įrodyta, kad stresas ir bet kokios neigiamos emocijos mažina plaukų augimą, tas pats galioja ir barzdai. Jei jaučiate stresą, užsiimkite sportu. Sporto pratimai gerina kraujo cirkuliaciją veido srityje, o tai skatina barzdos augimą.

Stenkitės gauti kuo daugiau vitamino B7
Kaip žinia, vitaminas B7 yra atsakingas už sveikus plaukus, tvirtus nagus ir kitus estetinius dalykus žmogaus kūne. Tad stenkitės į savo racioną įtraukti daugiau produktų, turinčių vitamino B7, arba įsigykite maisto papildų su šiuo vitaminu. Daugiausiai vitamino B7 yra mielėse, inkstuose, taip pat kiaušinio trynyje, kukurūzuose, avižinėse kruopose, žirniuose, jautienoje, piene, šokolade, grybuose.

Neklausykite mitų, kad dažnai skutant barzdą ji užauga vis vešlesnė
Nėra mokslinio įrodymo, kad nuskutus barzdą jos plaukai po to išauga storesni ir tvirtesni.

Naudokite plaukų augimą skatinantį volelį
Šiandien internete jau galima rasti įvairiausių plaukų augimą skatinančių volelių, kurie skatina plaukų augimą tiek galvos srityje, tiek ir barzdos. Viskas priklauso nuo to, kurią vietą voluosite. Volelio veikimo principas – šimtais mažyčių adatėlių aktyvuoti plaukų folikulus ir skatinti jų augimą. Tokių prietaisų nebrangiai galima įsigyti iš Aliexpress parduotuvės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.