16 nerašytų taisyklių, kurias reikėtų žinoti dėvint kostiumą

Fantazija kostiumo kišenėje visada prideda solidumo, bet jokiu būdu nederinkite jos su kaklaraiščiu. Geriausia, jei tiek fantazijos spalva, tiek kaklaraištis bus iš skirtingų medžiagų ir skirtingų spalvų.

Pirmas dalykas, kurį reikia pastebėti renkantis kostiumą – pečiai. Jei per pečius švarkas atrodo tobulai, tada jau galima žiūrėti kitus elementus.

Jei ruošiatės kostiumą vilkėti ne tik laidotuvių metu, tai rinkitės ne juodą, o tamsiai pilką. Tamsiai pilka spalva kur kas geriau derinama su kitomis spalvomis, tad bus lengviau derinti kaklaraiščius ar peteliškes.

Kelnių diržas turi būti gana plonas ir tokios pat spalvos kaip batai.

Kaklaraiščio plotis turi būti toks pat, koks ir švarko atlapo plotis.

Batų spalvos variantai, kurie dera prie jūsų kostiumo spalvos: Juodi batai dera prie juodo, tamsiai pilko, šviesiai pilko ir mėlyno kostiumo. Rudi batai tinka prie rudo, šviesiai pilko ir mėlyno kostiumo.

Du skeltukai švarko gale yra moderniau už vieną švarko nugaros viduryje. Be to, jei laikysite rankas kišenėje, švarkas su dviem skeltukais nepraras savo grožio.

Jei švarką perkate kasdieniam nešiojimui, rinkitės su viena kilpa arba paprasčiausiai apatinės sagos nė nesekite.

Prieš sėsdamasis visada atsisek švarką.

Jei po švarku vilki liemenę, apatinės jos sagos nesisek. Jei užsisegsi visas sagas, tau judant liemenės apačia nuolat raukšlėsis, kils į viršų ir atrodys negražiai. Palikta laisva saga leis liemenei likti savo vietoje.

Marškinių rankovės iš po švarko turėtų būti išlindusios maždaug 1,30 centimetro. Kad būtų paprasčiau, galite išsikišusias marškinių rankoves lyginti su marškinių apykakle, kuri matoma iš švarko nugaros.

Jūsų kojinės turi būti pakankamai ilgos, kad atsisėdus kelnės neapnuogintų blauzdų.

Kaklaraištis visada turi būti tamsesnės spalvos nei marškiniai.

Kaklaraiščio ilgis turėtų būti iki kelnių diržo arba šiek tiek trumpesnis.

Švarkas turėtų būti tokio ilgio, kad uždengtų kelnių kišenes ir užtrauktuką.

Rišdamiesi kaklaraišti nesistenkite, kad jis būtų itin lygus. Patartina, kad prie mazgo žvelgiant žemyn būtų raukšlės duobutė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.