6 produktai, kurie padės greičiau atsikratyti pagirių

Artėjant didžiosioms metų šventėms norime jums priminti, kad per jas svarbu ne kuo daugiau tauriųjų gėrimų prisiragauti, o pabūti su artimaisiais. Tačiau jei jau nepavyksta išvengti pagirių, dalinamės su jumis daktaro Roberto Glatterio patarimais ką vartoti kai ryte plyšta galva, kad greičiau atsigautumėte.

Bananai
Bananai yra vienas geriausių maisto produktų pagirių metu. Jie lengvai virškinami bei juose gausybė kalio, kurį lengva įsisiavinti.

Datulės
Jei jau po ranka nėra bananų. Tai gal turi datulių? Jose taip pat daug kalio, bei cukraus, todėl tai irgi ne ką prastesnis variantas.

Kvietinė duona su medumi
Šią kombinaciją organizmui itin lengva suvirškinti. Staiga padidėjęs cukraus kiekis kraujyje padės greičiau nuimti galvos skausmą.

Kiaušiniai
Juose apstu cisteino, kuris padeda suskaidyti acetilaldehido daleles. Šios yra šalutinis alkoholio produktas, kuris likęs organizme sukelia galvos skausmus bei pykinimą.

Avižinė košė
Glatteris rekomenduoja avižų košę, mat ji kaipmat padidins magnio, vitamino B ir kalcio kiekį organizme. Švelni košės struktūra yra lengvai virškinama, todėl padeda nuraminti skrandį, jei kamuoja pykinimas.

Vanduo
Alkoholis labai skatina dehidrataciją, todėl po gerų išgertuvių itin svarbu atstatyti vandens kiekį organizme. Ir čia kalba eina ne apie gazuotą mineralinį vandenį, o paprastą iš čiaupo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.