10 patarimų, kaip nustoti knarkti

Niekam ne paslaptis, kad viena nemaloniausių vyro savybių, dėl ko moteris visą dieną gali būti paniurusi – knarkimas. Knarkiantis vyras naktį – pikta moteris dieną. Pateikiame keletą patarimų, kaip atsikratyti šios nemalonios ydos, kad visi namuose vėl būtų laimingi.

Pakeiskite miego pozą
Pats paprasčiausias dalykas, nuo kurio reikėtų pradėti šios ydos sprendimą – miego pozos pakeitimas. Dažniausiai žmogus knarkia miegodamas ant nugaros. Taip yra todėl, kad atsipalaidavęs liežuvis naktį atsiduria burnos gale ir kvėpuojant sukeltos vibracijos skleidžia nemalonų garsą. Stenkitės miegoti ant šono, tokiu būdu liežuvis užims poziciją burnos šonuose, atlaisvindamas kvėpavimo takus.
Jei natūraliai pakeisti pozos nepavyksta, yra keletas gudrybių, kurios, iš pirmo įspūdžio, gali pasirodyti kiek absurdiškos. Pavyzdžiui – pižamoje ant nugaros prisiūkite stambią sagą. Vos tik atsigulsite ant nugaros, jums bus nepatogu ir, norite to ar nenorite, būsite priverstas verstis ant šono arba pilvo.

Venkite alkoholio
Alkoholis ir raminamieji vaistai prieš miegą sumažina gerklės raumenų ramybės tonusą, dėl šios priežasties burnoje esantys raumenys nakties metu atsipalaiduoja, sukurdami tobulas sąlygas knarkimui. Alkoholio reikėtų vengti maždaug 4-5 valandos iki miego.

Numeskite svorio
Jei anksčiau buvote lieknesnis, o dabar priaugote keletą papildomų kilogramų ir ėmėte knarkti, pilnai gali būti, kad tai ir yra knarkimo priežastis. Ypač reikėtų prisižiūrėti kaklą, jei ant kaklo atsirado riebalų ir dabar jau turite ne vieną pagurklį, o du – jūsų kaklo raumenys yra susilpnėję ir, vėlgi, pats sudarote puikias sąlygas knarkimui.

Išsivalykite nosį
Ne, tai ne patarimas tiesiog išsikrapštyti nosį prieš miegą, tai siūlymas prieš miegą ją pilnai išsiplauti vandeniu. Tegul tai tampa ritualu, kaip dantų valymas prieš miegą. Užsikimšusi nosis – viena dažniausių knarkimo priežasčių.

Sausinkite orą miegamajame
Drėgnas oras miegamajame gali dirginti nosies ir gerklės membraną, tad siekiant išvengti knarkimo rekomenduojama miegoti sausame ore. Parduotuvėse galima rasti įvairiausių oro sausinimo prietaisų, kurie gali padėti šioje situacijoje.

Meskite rūkyti
Jei rūkote, jūsų šansai knarkti išauga. Rūkymas erzina nosies ir gerklės membraną, kuri ima blokuoti kvėpavimo takus ir iššaukia knarkimą. Kaip mesti rūkyti galite perskaityti čia.

Prieš miegą neprisivalgykite
Tyrimų metu nustatyta, kad tikimybė knarkti išauga, jei žmogus prieš miegą prisikemša pilną skrandį. Itin knarkimą skatina prieš miegą valgomi pieno produktai.

Nors dažniausiai knarkimas nėra pavojingas, tam tikrais atvejais reikėtų sunerimti. Jei dienos metu kenčiate nuo itin padidėjusio nuovargio bei mieguistumo, tai gali būti indikatorius, kad jums miego apnėja. Į gydytoją reikėtų kreiptis tokiu atveju, jei jūs ir jūsų partnerė pastebi šiuos simptomus:

  • Knarkiate itin garsiai ir stipriai, o dienos metu esate pavargęs
  • Per miegus nustojate kvėpuojate, dūsaujate arba springstate
  • Jūs užmiegate visiškai netinkamu laiku. Pavyzdžiui per posėdį arba vakarienę

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.