10 įdomiausių faktų apie kaklaraiščius ir peteliškes

Matematikas iš Stokholmo, vardu Mikael Vejdemo-Johansson, sudarė kolegų komandą ir apskaičiavo, kad yra 177.147 skirtingi būdai, kaip galima užsirišti kaklaraištį.

Didžiausias kaklaraiščių gamintojas pasaulyje yra įsikūręs Kinijoje, Shengzhou mieste. Gamykloje pagaminama per 200 mln. kaklaraiščių per metus.

Žmonės, kurie kolekcionuoja kaklaraiščius, yra vadinami grabatologistais.

Jei dryžiai ant kaklaraiščio eina įstrižai, Amerikoje didžioji dalis tokių kaklaraiščių parduodami su dryžiais, einančiais iš viršutinio dešinio kampo į apatinį kairį, tuo tarpų Didžiojoje Britanijoje prekiaujama kaklaraiščiais su dryžiais, einančiais iš viršutinio kairio kampo į apatinį dešinį.

Brangiausias kaklaraištis pasaulyje buvo parduotas 2004-ais metais. Jį iš gryno šilko ir 261 deimantų pagamino indų dizaineris Satya Paul ir pardavė už 200 tūkst. JAV dolerių.

Vienintelė vieta pasaulyje, kur draudžiama dėvėti kaklaraiščius, yra Irane esanti Gilano provincija. Draudimas įsigaliojo po 1979 metų Islamo revoliucijos. Kaklaraiščiai buvo laikomi vakarų propagandos dalimi.

Laikoma, kad dabartiniai mūsų nešiojami kaklaraiščiai kilo iš XVII amžiaus Kroatijos karių.

Dienos, per kurias vaizdo įrašai su tekstu „kaip užsirišti kaklaraištį?“ sulaukia daugiausiai peržiūrų, yra: Naujieji metai, Kalėdos, Helouvynas, Valentino diena ir Nacionalinė kaklaraiščio diena.

2010 metais pasirodžius serialui „Dr Who“ visame pasaulyje smarkiai pakilo peteliškių pardavimai. Kai kurios parduotuvės teigė, kad peteliškių pardavimai išaugo dvigubai. Pirmojoje serialo serijoje pagrindinis veikėjas pasakė: „Peteliškės yra kieta“.

Sėkmingiausi pasaulio žmonės irgi mėgo dėvėti peteliškes. Peteliškių gerbėjai buvo Albertas EInšteinas, Abraomas Linkolnas, Vinstonas Čerčilis, Zigmundas Froidas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.