10 dalykų, kuriuos sėkmingi žmonės daro pirmadienio rytais

Ko gero dauguma žmonių negali pakęsti pirmadienio, kuris keičia kątik buvusį nuostabų savaitgalį. Štai ką 10 sėkmingų žmonių pataria, kad pirmadienis netaptų tikra kankyne.

James Reinhart („thredUP“ įkūrėjas) – „Efektyviai išnaudok savaitgalius“
Neturėsi gero pirmadienio be prieš tai buvusio gero savaitgalio. Jei nori būti sėkmingas – darbas, be abejo, yra vienas svarbiausių faktorių. Bet ne ką menkesnis faktorius yra geras poilsis. Tad savaitgalis turi būti griežtai atribotas nuo bet kokių darbų ir skirtas tik malonumams. Jei savaitgalius leisi daugiau mažiau dirbdamas, anksčiau ar vėliau išauš ta diena, kai tau tiesiog reikės „persikrauti“ save.

Laura Vanderkam (Knygos „Ką sėkmingi žmonės darbo prieš pusryčius“ autorė) – „Susiplanuok savaitę“
Dauguma žmonių pirmadienio rytus praleidžia pykdami, kad dabar yra pirmadienio rytas. Sėkmingi žmonės nėra dauguma žmonių. Sėkmingi žmonės pirmadienio rytą susidėlioja svarbiausius darbus savaitei į priekį ir, be abejo, palieka tarpus tarp jų, kurių metu galėtų įveikti skubiai atsiradusias užduotis. Taip darbai paskirstomi tolygiai visai savaitei ir nenusikelia, jei atsiranda netikėtų darbų.

Vittorio Colao („Vodafone“ generalinis direktorius) – „Anksti atsikelk“
Atsikelk taip anksti, kaip tik leidžia tavo kūnas. Taip bus užduotas tonas likusioms darbo savaitės dienoms ir rytais keltis bus ne taip sunku. Ką daryti su laisvu laiku ryte – čia jau tavo reikalas. Gali išnaudoti jį anksčiau pradėdamas dirbti, arba gali pasportuoti.

Tim Cook („Apple“ generalinis direktorius) – „Pirmiausia atsakyk į laiškus„
Jeigu dirbi ofisinį darbą, tai elektroniniai laiškai neabejotinai tavo darbe užima didelę laiko dalį. Po savaitgalio tavo pašto dėžutė greičiausiai prisipildė laiškų, geriausia, ką tu gali padaryti – kuo greičiau į juos atsakyti. Kuo labiau delsi, tuo daugiau pirmadienio tau bus sugadinta minties apie kabančius laiškus.

David Karp („Tumblr“ generalinis direktorius) – „Arba ne“
Priešingos nuomonės Timui Cookui yra Davidas Karpas. Jis mano, kad pirmąsias pirmadienio valandas reikėtų skirti prioritetiniams darbams atlikti. Kadangi atsakinėjimas į elektroninius laiškus tikrai sekina, jis siūlo šį darbą atidėti bent porai valandų.

Tim Armstrong („AOL“ generalinis direktorius) – „Išnaudok kelionės laiką“
Niekas nemėgsta ilgų rytinių kelionių į darbą. Tad kodėl to neišnaudojus produktyviai. Jei važiuoji viešuoju transportu, tu esi visiškai atribotas nuo kolegų bei šeimos, tad gali šį laiką išnaudoti atsakydamas į kai kuriuos elektroninius laiškus. O jei į darbą važiuoji automobiliu, gali mintyse bent jau susidėlioti savaitės ar dienos planą.

Tony Robbins (Knygų „Neribota galia“ ir „Pažadink savyje milžiną“ autorius) – „Būk dėkingas“
Lengviausia pirmadienį būti blogos nuotaikos. Juk kątik baigėsi 48 valandos laiko, skirto tik sau. Tačiau nereikia dėl to graužtis. Sėkmingi žmonės nuolat primena sau būti laimingais dėl to, ką jie pasiekė. Net jei tu ir nesi direktorius, džiaukis tuo, ką pasiekei savo karjeroje. Jei ir tai nedžiugina, džiaukis kad turi darbą ir stogą virš galvos – kiti žmonės ir to neturi.

Barack Obama (Buvęs JAV prezidentas) – „Mankštinkis“
Net jei ir turi griežtą darbo grafiką, niekas tau netrukdo atsikelti pusvalandžiu anksčiau ir pasportuoti. Įrodyta, kad mankšta iš ryto duoda toną visai likusiai dienai. Tad, kad ir kaip tai atrodys sunku, dienos eigoje nesigailėsi atsikėlęs anksčiau ir pasimankštinęs. Kiekvieną rytą mankštindavosi ne tik Barakas Obama, bet ir kitas JAV prezidentas – Džordžas Bušas.

Mark Twain (Rašytojas) – „Suvalgyk tą varlę“
„Jei pirmadienį ryte suvalgysi varlę, tai galėsi būti tikras, kad tądien tau nieko blogiau nenutiks.„ Žinoma, Markas Tvenas nesiūlo jums valgyti gyvų varlių, jis tik nori pasakyti, kad pirmadienį iš pat ryto reikėtų nuveikti pačius bjauriausius darbus. Kai nemaloniausi darbai bus nudirbti – galva kaip mat prašviesės ir liks tik mėgautis gražia diena.

Alexandra Levit (Rašytoja) – „Pradėk nuo švaraus stalo“
Patys paprasčiausi dalykai kartais gali turėti didelės įtakos ateityje. Tad Alexandra siūlo penktadienį po darbų nepagailėti 5 minučių ir susitvarkyti savo darbo vietą. Pirmadienį sau už tai tikrai padėkosite, nes turėdamas krūvą darbų negaišite laiko tvarkydamas popierius ant stalo. Vis vienu darbu mažiau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.