Mokslininkai paskaičiavo kiek iš tiesų kalorijų sudegina seksas

Ko gero visi esam girdėję pasakymą, kad geriausiai kalorijas degina ne sportas, o seksas. Tačiau kiek iš tiesų tame yra tiesos? Pasirodo – ne per daugiausiai…

Negalima įvardinti tikslaus skaičiaus, tinkamo visiems be išimties, kuris sakytų, kad jei mylėsitės 10 minučių, sudeginsit 100 kalorijų. Kalorijų deginimas priklauso nuo daugybės faktorių: jūsų svorio, aktyvumo, antrosios pusės veiksmų ir t.t.

Montrealio universiteto mokslininkai ištyrė 21 porą ir priėjo prie įdomių išvadų. Pirmiausiai eksperimente dalyvavusių porų buvo paprašyta užsidėti „SenseWear“ įrenginį, skirtą sportininkams, kuris matuoja sudegintas kalorijas. Vėliau dalyviai 30 minučių bėgo bėgtakiu ir buvo stebima kiek kalorijų jie gali sudeginti aktyviai sportuodami. Tai ir tapo eksperimento atspirties tašku.

Kas be ko, vėliau buvo paprašyta porų tą patį įrenginį dėvėti ir sekso metu. Ir pasirodo, kad vidutinis vyras mylėdamasis sudegina 100 kalorijų, o moteris – 69.
Statistiškai vyras per minutę sudegina 4,2 kalorijas, moteris – 3,1 kalorijas. Vidutinė lytinių santykių trukmė eksperimento metu buvo 25 minutės.

Atrodo, kad skaičiai visai neblogi? Tačiau pusvalandį praleidę ant bėgtakio vyrai sudegindavo maždaug 276 kalorijas. O tai yra daugiau nei dvigubai geresnis rezultatas. Tiesa, nesiginčysim, kad rezultatas pasiektas ne tokiu maloniu būdu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.