Pirmojo pasimatymo etiketo taisyklės, kurias turėtų žinoti kiekvienas vyras

Pirmas pasimatymas yra itin svarbus, jo metu tu per kelias sekundes gali nubraukti visas iki tol įdėtas pastangas, tad yra dalykų, kuriuos turėtų žinoti kiekvienas vyras.

Elgesio normos

Eidamas į restoraną atidaryk duris savo kompanjonei. Tačiau tai daryk be perdėtos pompastikos. Sudaryk įspūdį, kad tai tau kasdienis veiksmas ir tu tiesiog esi džentelmenas.

Pagirk ją. Net jei ji ir neturi kažkokio išraiškingo aprangos elemento, kurį galėtum pagirti, bent jau pasakyk, kad šiandien jos šukuosena atrodo puikiai. Svarbiausia – parodyti, kad kreipi dėmesį į detales.

Lauk jos pasimatymo vietoje. Jokiu būdu neversk jos laukti tavęs.

Tvarkingai atrodyk. Neskubėk į pasimatymą iškart po darbo, geriau sutark vėlesnį laiką ir spėk grįžęs namo apsirengti tvarkingus, išlygintus rūbus, pasikvėpink ir pasitempk.

Pasiūlyk apmokėti vakarienės sąskaitą. Jei dama tikrai tau patinka, dėl kelių eurų netapsi vargšu. Įsivaizduok, kad tai investicija į ilgalaikius santykius.

Įsitikink, kad namo ji grįš saugi. Palydėk ją iki taksi (ar kitos susisiekimo priemonės) ir palauk kol ji išvažiuos. Niekada neleisk jai vienai po pasimatymo laukti vidury gatvės kol privažiuos jos autobusas ar taksi. Dar geriau, jei paprašysi, kad grįžusi namo ji praneštų jog saugiai parvyko.

Išjunk savo telefoną. Ji – svarbiausias objektas šį vakarą ir nėra nieko blogiau, nei iškeisti ją į kažkokį telefoną.

Vakarienės patarimai

Pirmo pasimatymo metu užsisakyk „saugų“ patiekalą. „Saugus“ patiekalas – tai ne kokie spageti makaronai, kuriuos medžiosi lėkštėje, o siurbdamas apsitaškysi pusę veido. Ir tai ne mėsainis, kurį suspaudus abiem rankom padažas varvės į lėkštę. Geriau užsisakyk tokį patiekalą, kurį be didesnių pastangų galėsi valgyti naudodamasis peiliu ir šakute.

Neužsakinėk jai pagrindinio patiekalo. Tai nereiškia, kad neturėtum jai ką nors rekomenduoti, tai reiškia, kad neturėtum jai brukti salotų, kai pats užsisakei kepsnį. Ji gali pamanyti, kad bandai sutaupyti jos sąskaita.

Niekada nenulaižyk peilio. Kad ir koks skanus patiekalas buvo, tai blogas įprotis.

Neskubėk suvalgyti pagrindinio patiekalo. Tai ne lenktynės. Tu gali padaryti pauzes kas 3 kąsnius ir tuo metu su ja apie ką nors kalbėtis. Tiesa, įsitikink, kad prieš kalbėdamas tuos 3 kąsnius sukramtei ir nekalbėk pilna burna.

Jei vis tiek neištvėrei ir užsisakei mėsainį, o dabar suki galvą kaip jį valgyti – rankomis, kaip įpratęs, ar su peiliu ir šakute, tai vadovaukis tuo, kokioje vietoje esi. Jei tai užkandinė ar baras, neišsišok ir valgyk kaip įpratęs. Tačiau jei tai restoranas su baltomis staltiesėmis – naudokis įrankiais.

Nenaudok dantų krapštuko. Jei jau pajutai, kad kažkas įstrigo tarp dantų, trumpai atsiprašyk ir nueik į tualetą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.