Ilgas miegas savaitgaliais gali prailginti tavo gyvenimą

Visą savaitę sunkiai ariate? Miegate po 5 valandas per parą? Jums gali padėti ilgas miegas savaitgaliais. Pasirodo, kad viena naktis savaitėje, per kurią išmiegi 9 ar daugiau valandų, kompensuoja visą per savaitę prarastą sveikatą.

Tokiomis išvadomis pasidalino mokslininkai iš Stokholmo universiteto. Ilgus metus jie tyrė daugiau nei 43 tūkst. žmonių miego ypatumus. Per šiuos metus ne vienas iš jų mirė ir tai padėjo prieiti prie įdomių išvadų apie miego įtaką organizmui.

Pasirodo, kad žmonės, kurie ištisą savaitę miega tik po maždaug 5 valandas per parą, nepaisant jų gyvenimo būdo, miršta anksčiau už tuos, kurie darbo dienomis miega po tas pačias 5 valandas per parą, tačiau savaitgaliais leidžia sau pamiegoti 9 ir daugiau valandų.

Miego ekspertas Matthew Walker teigė: „Miegas nėra kaip bankas. Tu negali kaupti miego valandų į skolą ir kompensuoti jų visų vieno miego metu. Net jei tu ir nemiegotum visą naktį, kitą naktį nesugebėtum miegoti dvigubai ilgiau.“ Rekomenduojama per parą miegoti 8 valandas. Tad jei darbo dienomis miegate po 5 valandas, savaitės pabaigoje jums trūksta 15 valandų miego. Tačiau tai nereiškia, kad visą savaitgalį turėsite praleisti lovoje. Jums tereikia išmiegoti daugiau, nei rekomenduojama, ir visas miego stygius bus kompensuotas bei neturės neigiamos įtakos sveikatai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.