Priežastis, kodėl vyrams nereikėtų slėpti žilų plaukų – 72% moterų jie žavi

72% apklaustų moterų sakė mėgstančios žilus vyrus

Populiarus internetinių pažinčių tinklalapis Match.com šiais metais apklausė tūkstančius moterų ir išsiaiškino, kad net 72% moterų žilus vyrus laiko patraukliais ir žavingais. Nieko nuostabaus, kad pražilę George Clooney ir Brad Pitt dabar susilaukia netgi daugiau moterų dėmesio nei tada, kei neturėjo nė vieno žilo plaukelio. Kai kurių tyrimų duomenimis George Clooney laikomas netgi gražiausio veido savininku tarp vyrų. Kiek prie šio titulo prisidėjo būtent žila barzda ir plaukai – nežinia, bet tai be abejonės turėjo įtakos moterų apsisprendimui.

Žili plaukai atrodo gerai, kol netampi senuku

Pasak tos pačios apklausos yra tam tikra riba, kada žili plaukai moteris žavi, o kada jau sukelia priešingą efektą. Anot moterų, žili plaukai atrodo žavingai, kol vyro veidas primena subrendusio vyro, o ne senuko veidą. Be to, dauguma moterų nurodė, kad pirmenybę teiktų dalinai pražilusiam vyrui, o ne absoliučiai pilkų plaukų savininkui.

Kodėl moterys mėgsta žilstelėjusius vyrus

Nors moterys gali tvirtintinti, kad joms žili vyrai atrodo patraukliai, nes yra subrendę ir panašiai, Šv. Andriaus universiteto Škotijoje tyrėjai teigia, kad tai yra moterų pasamonėje užslėptas poreikis ieškoti tėvą primenančio vyro. Tėvas joms asocijuojasi su saugumu ir pagarba, todėl šios nevalingai vyresnius vyrus laiko patikimesniais.

Keletas įdomių faktų apie žilus plaukus

  • Ankstyvas pražilimas yra genetiškai paveldimas. Jei jūsų mama ar tėtis ėmė žilti nesulaukę nė 30-ies, didelė tikimybė, kad ir jūs pražilsite. Ir netgi tai, kad vengsite streso ar kitų žilimą skatinančių dalykų, greičiausiai nepadės, nes pražilimas jau užkoduotas genuose.
  • Rūkymas du su puse karto paskatina žilų plaukų atsiradimą ir plikimą.
  • Pirmiausia pražilsta galvos plaukai ir tik po to ima žilti likusieji kūno plaukai.
  • Nėra jokio ryšio tarp ankstyvo pražilimo ir trumpesnės gyvenimo trukmės.
  • 50% žmonių pražilsta dar iki 50-ojo gimtadienio.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.