10 ženklų, kad pašnekovas tau meluoja

Nors dažnai galima plika akimi nustatyti kai žmogus meluoja, kartais melagis šioje srityje būna taip gerai pasikaustęs, kad jo melą gali išduoti nebent tik labai smulkios detalės. Daktarė, kūno kalbos ekspertė ir knygos „Melagių kūno kalba“ autorė Lillian Glass pasidalino keliais patarimais, kurie padės nustatyti ar žmogus sako tiesą, ar meluoja. Tiesa, kad šie melo indikatoriai suveiktų, žmogus, su kuriuo bendraujate, turi būti gana gerai jums pažįstamas ir jūs turite žinoti kaip atrodo natūralus jo elgesys.

Meluodamas žmogus linkęs staiga pakeisti galvos padėtį

Jei paklausus tiesioginio klausimo žmogus staiga pakeičia savo galvos poziciją, jis galimai jums meluoja. Meluodamas žmogus gali staiga pakelti, palenkti, pasukti į šoną ar pakreipti galvą. Taip dažniausiai nutinka prieš jam atsakant į klausimą.

Pasikeičia žmogaus kvėpavimas

Meluodamas žmogus pradeda giliau kvėpuoti. Tai natūrali kūno reakcija, nes žmogus ima nervintis, jo širdies ritmas padažnėja ir kūnas gauna signalą, kad reikia apsirūpinti papildomu deguonimi.

Žmogus stovi itin suiskaustęs

Kai kurie žmonės jaudindamiesi sustingsta, tas pats efektas gali būti ir meluojant. Tai natūrali kūno gynybinė reakcija – kūnas sustingsta ir pasiruošia gynybai. Taigi, jei žmogus, kurio kažko paklausėte, staiga nustoja judinti galūnes, galimas daiktas, kad jis meluoja.

Žmogus ima kartoti žodžius ar frazes

Taip nutinka, nes jis bando įtikinti jus savo melu. Besikartojantys žodžiai gali būti „Aš ne… Aš ne…“ ar panašūs. Taip pat prieš atsakydamas į jūsų klausimą pašnekovas gali jį pakartoti, taip bandydamas išlošti laiko, per kurį galėtų sugalvoti įtikinamą melą.

Žmogus pateikia per daug informacijos

Meluodamas ir siekdamas pridengti savo melą papildoma informacija dažnai atsakydamas į klausimą melagis prideda perteklinės informacijos, kurios visai nebuvo klausta.

Žmogus liečia arba bando prisidengti burną

Tai nevalinga kūno reakcija, kai žmogus nenori atsakyti į klausimą arba kažką slepia. Žmogus gali bandyti prisdengti burną ranka, pasiremti ranka galvą ir bandyti pridengti burną ar tiesiog liesti lūpas.

Žmogus prisidengia pažeidžiamiausias kūno vietas

Nors žmogaus evoliucija tęsiasi jau šimtus tūkstančių metų, gynybinės savybės nelabai kuo pakito nuo tų laikų, kai kasdien reikėjo akis į akį susitikti su pavojingais plėšrūnais. Jausdamas pavojų žmogus nevalingai bando prisidengti pažeidžiamiausias savo kūno vietas – kaklą, krūtinę, galva ar pilvą.

Jų kojos pradeda judėti

Tai natūrali reakcija į norą pabėgti iš šios nemalonios situacijos – jei žmogaus pėdos ima nevalingai judėti, braukyti žemę – jis greičiausiai jaučiasi nepatogiai ir yra pasiryžęs meluoti, kad išneštų sveiką kailį.

Žmogui pradeda darytis sunku kalbėti

Patiriant stresą automatinė žmogaus nervų sistema sumažina seilių gamybą, dėl ko ima džiūti burna ir meluojančiam žmogui ima darytis vis sunkiau kalbėti.

Žmogus žiūri į jus nemirksėdamas

Įprastai meluodamas žmogus stengiasi išvengti akių kontakto, bet pažengęs melagis žino šį faktą ir jis stengiasi užmegzti kuo tvirtesnį akių kontaktą, kad nesukeltų įtarimo. To pasekoje dažnai melagis taip įsispitrija į pašnekovo akis, kad net nustoja mirksėti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.