Kaip pasikeičia savijauta mėnesiui atsisakius alkoholio

2023-iuosius nemažai žmonių visame pasaulyje pradėjo su nauja iniciatyva, kuri ragina turėti blaivų sausį. Žinoma, niekas nesupyktų jei ir po sausio blaivybė būtų išlaikyta. Visgi, ar vieno mėnesio rezultatams pajusti yra gana? Mokslininkai sako, kad taip. Per vieną mėnesį galima pajusti ryškius gerėjančios savijautos pokyčius. Pažiūrėkime kokių pokyčių galima tikėtis anot Sasekso universiteto mokslininkų.

Visų pirma, anot psichologijos mokslininko Daktaro Richard de Visser, žmonės, kurie sausį atsisako alkoholio ir po to vasarį vėl pradeda jį vartoti, geria ženkliai mažiau iki pat rugpjūčio. Lyginant su ankstesniais metais.

Po pirmosios blaivos savaitės juntamas padidėjęs energijos kiekis ir geresnė miego kokybė. Antrąją savaitę kai kurie žmonės dar vadina „rūko dingimu“, kai galva prašviesėja ir mintys pasidaro aiškesnės, spręsti užduotis darosi kur kas lengviau. Be to, jei prieš tai pagrinde vartojote alų, organizmas ima reikalauti skysčių, tad padidėjęs troškulys skatina vandens vartojimą. O gausus vandens vartojimas ima gerinti odos kokybę.

Jei turite rėmens problemų, jos turėtų pradėti dingti antrąją blaivybės savaitę. Trečiąją savaitę turėtumėte pradėti matyti svorio pokyčius. Alaus bokalas turi apie 200 kalorijų, o vyno taurė – apie 140 kalorijų. Tad atsisakius šių dalykų (kartais po kelis per vakarą) po kelių savaičių ima smarkiai jaustis kūno apimčių mažėjimas.

Galiausiai, ketvirtąją savaitę turėtų susireguliuoti kraujospūdis, o cholesterolio kiekis kraujyje imti kristi.

Tikimės, kad šios mokslininkų išvados sužadins norą išbandyti šią iniciatyvą. Atminkite, kad blaivas gali būti ne tik sausis, to galite imtis bet kada.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *