Apklausa: Penktadalis vyrų nekeičia savo apatinių kasdien

Didžiosios Britanijos elektroninė parduotuvė „OnBuy“ atliko apklausą, kurios metu bandė išsiaiškinti žmonių higienos įpročius. Apklausos rezultatai gana įdomūs – paaiškėjo, kad 22% vyrų savo apatinius keičia rečiau nei kas parą. Ir jei moterys dabar sako „Fuiii…“, iškart norime pranešti, kad rečiau nei kartą per parą apatinius keičiančių moterų irgi yra gana nemažai – 18%.

Apklausos metu taip pat išsiaiškinta, kad 25% vyrų ir 20% moterų po maudynių užsimauna tuos pačius jau dėvėtus apatinius, jei jie neskleidžia blogo kvapo. O 29% vyrų bei 30% moterų tuos pačius apatinius maunasi jei vizualiai jie atrodo švarūs.

Jei pasigilintume kada gi tie 22% vyrų ir 18% moterų, kurie nekeičia apatinių kasdien, vis dėlto pakeičia juos į švarius, paaiškėtų, kad 13% vyrų ir 4% tuos pačius apatinius dėvi daugiau nei 3 dienas paeiliui.

Kodėl apatinius reikia keisti kasdien?

Mūsų genitalijose yra natūraliai atsirandančių bakterijų, kurių kiekis išlieka normos ribose jei mes laikomės pagrindinių higienos rekomendacijų ir reguliariai keičiame apatinius drabužius. Tuo tarpu prakaituoti apatiniai yra tobula terpė bakterijoms daugintis. Galiausiai šios atsiranda tiek apatinių vidinėje dalyje, tiek ir išorėje ir mes mes pradedame jas gausiai liesti maudamiesi apatinius kiekvieną kartą eidami į tualetą.

Kasdien nekeičiant apatinių skatinamas Escherichia coli, stafilokoko, streptokoko ir daugybės kitų bakterijų dauginimas. Šios bakterijos yra nekenksmingos, kol jų kiekis ant mūsų kūno yra normos ribose. Tačiau, joms pradėjus daugintis atsiranda nemalonus kvapas, niežėjimas, bėrimas ir netgi šlapimo takų infekcijos.

Jei dėl kokių nors priežasčių neturite galimybės kasdien skalbti apatinius, bet po ranka turite lygintuvą, tai irgi yra išeitis kovojant su bakterijomis. Didelis karštis jas žudo, todėl išlygintos, nors ir neplautos, trumpikės yra geriau, nei tiesiog neplautos.

Kada geriausia pasikeisti apatinius – ryte ar prieš miegą?

Rekomenduojama apatinius pasikeisti prieš einant miegoti. Taip pat, kaip ir palįsti po dušu. Didžiausias prakaitavimas ir aktyviausias bakterijų dauginimasis vyksta dienos metu atliekant kasdienius darbus. Tad prieš miegą rekomenduojama visa tai nusiplauti ir pasikeisti apatinius. Per naktį dėl mažiau veiklos bakterijos dauginasi kur kas lėčiau, nei dienos eigoje. Tad ryte atsibusite švarūs ir pasiruošę naujai dienai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *